Tietoa talvirenkaista

Suomen vaihtelevat talviolosuhteissa ajaminen voi joskus olla haastavaa. Laadukkaat talvirenkaat mahdollistavat turvallisen ajon sääolosuhteista riippumatta.

Suomen vaihtelevat talviolosuhteissa ajaminen voi joskus olla haastavaa. Laadukkaat talvirenkaat mahdollistavat turvallisen ajon sääolosuhteista riippumatta.

Ovatko nykyiset talvirenkaasi turvalliset? Kotikonstein tämän voi selvittää helposti kahden euron kolikon avulla. Mikäli kolikon vajaa 4 mm paksu hopeanvärinen ulkoreuna näkyy kolikon ollessa sisällä renkaan urassa, alkaa talvirenkaiden uusiminen olla ajankohtaista.

Jos talvirenkaidesi kunto mietityttää, niin olet aina tervetullut lähimpään BestDrive-toimipisteeseen maksuttomaan talvirenkaiden kuntotarkastukseen.

Nastarenkaat vai kitkarenkaat?

Talvirenkaat voidaan jakaa karkeasti kahteen kategoriaan: nastarenkaisiin ja kitkarenkaisiin

Nastarenkaat soveltuvat mainiosti Suomen jäisiin, lumisiin ja usein sohjoisiinkin olosuhteisiin. Koska pohjolan säät vaihtelevat paljon pitkän talvikauden mittaan, niin nastarenkailla on yleisesti parempi pito jäällä, lumella ja sohjossa. Nastarenkaita ostaessa kannattaa huomioida se, että renkaat vaativat huolellisen sisäänajon. Sisäänajon pituus tulisi olla noin 500 kilometriä, ja tämän aikana nastarenkaan nastat kiinnittyvät renkaisiin kunnolla. Tämän vuoksi nastarenkaiden sisäänajon aikana on syytä välttää voimakkaita jarrutuksia sekä äkillisiä kiihdytyksiä.

Kitkarenkaat sopivat oivallisesti vakaisiin talvisiin olosuhteisiin, suojakeleille ja suolatuille teille. Kitkarenkaat ovat melutasoltaan huomattavasti nastarenkaita hiljaisemmat, sekä ajo-ominaisuuksiltaan hieman mukavammat. Kitkarenkaita vertaillessa on tärkeää varmistaa se, että kyseiset kitkarenkaat on suunniteltu myös talvikäyttö varten. Esimerkiksi useat Keski-Eurooppaan suunnitellut kitkarenkaat eivät välttämättä ominaisuuksiltaan sovellu pohjoisiin talviolosuhteisiin. Kaikki valikoimastamme löytyvät kitkarenkaat ovat laadukkaita, ja suunniteltu pohjoismaiden haastavat ajo-ominaisuudet huomioiden.

Kitkarenkaiden toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tiehen jarruttaessa sekä kiihdyttäessä. Nastattomuudesta huolimatta kitkarenkaat eivät kuitenkaan sovellu ympärivuotiseen ajoon, sillä lämpimissä olosuhteissa kitkarenkaan kulumisominaisuudet ja pito-ominaisuudet heikentyvät huomattavasti. Pohjoismaiset pehmeäseoksiset kitkarenkaat voi huoletta vaihtaa alle, kun lämpötilat ovat laskeneet pysyvästi alle 15 asteen.

BestDriven talvirengasvalikoimasta löytyy kattava valikoima laadukkaita nastarenkaita ja kitkarenkaita. Rengasmerkkejämme ovat mm. Continental, Gislaved ja Matador, Nokian ja Michelin.

Meillä voit maksaa ostoksesi myös Resurs Bank-rahoituksella.

Myymme talvirenkaita seuraavissa toimipisteissä