Määräaikaishuolto

Auto on huollettava säännöllisesti määräaikaishuollossa. Määräaikaishuolto on valmistajan määrittämä, normaalia kattavampi kilometri- tai aikaperusteinen huolto, joka on määritetty autonvalmistajan huolto-ohjelmassa.

Määräaikaishuolto

Auto on huollettava säännöllisesti määräaikaishuollossa. Määräaikaishuolto on valmistajan määrittämä, normaalia kattavampi kilometri- tai aikaperusteinen huolto, joka on määritetty autonvalmistajan huolto-ohjelmassa. Se mitä vaihdetaan, riippuu auton merkistä. Tavallisesti määräaikaishuollossa kuitenkin vaihdetaan enemmän osia kuin vuosihuollossa. Määräaikaishuolto on varmin tapa löytää ja huoltaa auton mahdolliset viat.

Määräaikaishuollossa varmistetaan, että auto toimii moitteettomasti ja että se on mukava ajaa ja luotettava käyttää. Määräaikaishuollossa vaihdetaan aina öljyt ja öljynsuodatin. Lisäksi tarkistetaan valot ja renkaat sekä käydään läpi yleinen liikennekelpoisuus. Määräaikaishuollossa suoritetaan myös automerkin määrittelemät muut tarkastukset ja huoltotoimenpiteet. Siinä voidaan tehdä vaihto esimerkiksi raitisilmasuodattimelle, jarrunesteelle, sytytystulpille tai moottorin ilmansuodattimelle, mutta asia riippuu kilometrimäärästä tai ajasta. Myös auton merkillä on vaikutusta siihen mitä huolletaan.

Määräaikaishuollossa tarkistetaan myös auton hallintalaitteet ja alusta.
Määräaikaishuolto takaa auton ajoturvallisuuden, minkä lisäksi säästytään suuremmilta rikkoontumisilta, sillä ajan myötä auton osat kuluvat käyttökelvottomiksi. Siksi määräaikaishuolto on tehtävä hyvissä ajoin ja valmistajan määräämien ohjeiden puitteissa. Hyvä väli on noin 15 000 – 30 000 kilometriä tai 1-2 vuotta. Samalla kerralla voidaan tehdä myös pienempiä huoltoja. Määräaikaishuolto perustuu auton valmistajan kyseistä mallia varten työstämiin huolto- ja korjausohjeisiin.

Määräaikaishuolto suoritetaan huollolle tarkoitetuissa erillisissä tiloissa, joten autoa käsitellään asianmukaisissa olosuhteissa. Määräaikaishuollon tarkan ajankohdan määrittää valmistajan laatima huolto-ohjelma. Nykyajan autoissa yleensä on huoltovälin ilmaisin, joka ilmoittaa huollon tarpeen. Seuraava määräaikaishuolto ja sen ajankohta on merkitty auton huoltokirjaan. Liian pitkä huoltoväli saattaa aiheuttaa moottorivaurion tai ajotuntuman menetyksen. Kun määräaikaishuollot tehdään säännöllisesti, pitkällä aikavälillä säästetään jopa tuhansia euroja. Lisäksi uusissa autoissa määräaikaishuoltojen sivuuttaminen aiheuttaa takuun raukeamisen.

Auton takuu säilyy voimassa, kun määräaikaishuollossa noudatetaan valmistajan laatimia huolto-ohjeita ja huolto tehdään laadukkailla varaosilla. Mikä tärkeintä, auto ja sen tekniikka toimivat paremmin ja varmemmin. Ajomatkoilla ei tarvitse stressata, kun auto on huollettu ja toimii moitteettomasti.

BestDriven ammattitaitoinen henkilökunta takaa autollesi laadukkaan määräaikaishuollon. Kartoitamme tilanteesi ja löydämme ratkaisut, jotka sopivat tarpeisiisi. Laadukas määräaikaishuoltomme on sijoitus sinun ja autosi hyvinvoinnin sekä yleisen liikenneturvallisuuden hyväksi.

Teemme määräaikaishuoltoja seuraavissa toimipisteissä