Auton huoltopalvelut

Monet auton turvallisuuden ja matkustusmukavuuden kannalta oleelliset osat kuluvat ajan myötä. Siksi ne tulee huoltaa ja vaihtaa säännöllisesti.

Huoltopalvelut

Monet auton turvallisuuden ja matkustusmukavuuden kannalta oleelliset osat kuluvat ajan myötä. Siksi ne tulee huoltaa ja vaihtaa säännöllisesti. Kun auton tarkistavat ammattilaiset, varmistetaan samalla se, että kaikki toimii normaalisti ja mahdolliset korjaukset alkavat nopeasti. BestDrivesta löydät laadukkaat määräaikaishuollot, ilmastointihuollot, jarruhuollot, öljynvaihdot sekä tuulilasien korjaukset ja vaihdot. BestDriven henkilökunta auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun.

Jarruhuolto

Turvallisuuden kannalta on oleellista, että auton jarrut toimivat kunnolla, ja siksi ne tulee pitää kunnossa. Se on myös edellytys katsastuksen läpäisemiseksi. Suomalaiset sääolosuhteet ovat jarruille haasteelliset, sillä täällä jarrut jatkuvasti altistuvat lialle ja kosteudelle.

Jarrut usein tuodaan huoltoon vasta silloin, kun ne pitävät ääntä. Siinä vaiheessa vaadittu jarrutusteho todennäköisesti ei ole vaaditulla tasolla, jolloin auto on vaarallinen. Siksi jarrut tulisi huoltaa säännöllisesti, vaikka näkyviä vikoja ei olisikaan.

Lue lisää

Ilmastointihuolto

Ilmastoinnin eräs tärkeimpiä tehtäviä on kasvattaa ajoturvallisuutta sekä lisätä kuljettajien ja matkustajien mukavuutta. Moitteettomasti toimiva ilmastointi pitää matkustamon viileänä ja kuivana, jolloin kuljettajan vireystila säilyy hyvänä. Ilmastointilaite on hyvä huoltaa kahden vuoden välein.

Lue lisää

Tuulilasin korjaukset ja vaihdot

Auton tuulilasi saa joskus osakseen harmillisia vaurioita. Kun vaurio on halkaisijaltaan korkeintaan 2 cm, pystytään tekemään tuulilasin korjaus.

Tuulilasiin syntyy toisinaan ikäviä vaurioita. Jos vaurion halkaisija on korkeintaan 2 cm, voidaan suorittaa tuulilasin korjaus. Jos vaurio on kuljettajan näkökentän alueella, korjausta ei kannata enää tehdä. Mitä nopeammin korjaus suoritetaan, sitä suuremmilta vaurioilta vältytään, sillä vaurio laajenee ajan myötä.

Tuulilasi joudutaan kokonaan vaihtamaan, jos vaurio on erityisen mittava. Sellaisia ovat esimerkiksi halkaisijaltaan yli 2 cm:n mittainen vaurio tai lähellä tuulilasin reunaa sijaitseva vaurio. Tuulilasin korjauksen tavoin myös tuulilasin vaihto tulisi tehdä mahdollisimman pian vaurion syntymisen jälkeen.

Lue lisää

Öljynvaihto

Öljynvaihto on autohuollon tärkeimpiä toimenpiteitä. Moottoriöljy estää moottoria kulumasta rasituksessa.
Moottoriöljy on vaihdettava riittävän usein, jotta se säilyisi riittävän puhtaana ja voitelevana. Puutteellisen voitelun seurauksena moottoriin syntyy kitkaa ja lämpötilan nousua, jolloin moottori lopulta leikkaa kiinni ja mahdollisesti vioittuu.

Sopiva väli öljynvaihdolle on noin 10 000 – 15 000 kilometriä tai 1 vuosi. Tarkka aika riippuu auton merkistä ja mallista.

Lue lisää

Määräaikaishuolto

Auto tulee huoltaa säännöllisesti määräaikaishuollossa. Määräaikaishuollossa on kyse auton valmistajan määrittämästä kilometri- tai aikaperusteisesta huollosta. Vaihdettavat osat riippuvat auton merkistä.

Lue lisää